sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Glitterin käyttö kynsissä (kuva- ja videorunsas!)

Tällä viikolla kyseltiin aiemman postauksen yhteydessä glitterin käytöstä geelauksen kanssa ja ajattelin tehdä aiheesta ihan erillisen postauksen. Itse käytän glittereitä vähemmän geelien kanssa, sillä yleensä teen hyvin yksinkertaisen pohjan, ja koristelen (myös glitterdustilla) kynnet lakkailun yhteydessä, jotta lookin vaihto on helpompaa.

Glittereitä on monen sorttisia malliltaan ja kooltaan, mutta puhutaan tässä yhteydessä nyt hienosta glitter dustista. Itseltä niitä löytyy jonkinmoinen kasa, joita satunnaisesti on tullut käyteltyä. MiMaxilta (click click) saa muuten todella edullisesti (1€/prk) glitterdusteja (ja muita koristeita) ja vaihtoehtoja löytyy todella kauniita! Kuvissa käytetyt glitterit valkoista lukuunottamatta ovat MiMaxilta.Mutta pidemmittä puheitta glitterin levitykseen. Glitteriähän voi levittää kynsille niin geelauksen kuin lakkauksien kanssa eri tavoilla. Yksi helppo keino (ja paras geelien kanssa) on yksinkertaisesti dipata märkä kynsi tai kärki glitterjauheeseen (postauksen lopussa videoita tästä tavasta). Tämän jälkeen kynnen pinta ja reunat vaativat tasoitusta ja siistimistä, jossa voi apuna käyttää yksinkertaisesti vaikka sormia. Smile linen (mikä se suomeksi lieneekään) siistiminen glitterranskista tehtäessä voi olla tarpeen, tämän voi tehdä varsin hyvin tiiviillä siveltimellä tai pehmeällä kynsinauhatyöntimellä (jota voidaan käyttää myös strassien tai folioiden kanssa).
Toinen keino on levittää glitterdustia suoraan kynnelle siveltimen avulla. Sivellin dipataan glitterjauheeseen ja "töpötetään" siveltimellä kynnelle. Tähän sopii hyvin esimerkiksi seuraavan tyyppiset siveltimet (kuvat lainattu):

1. kuva "fan", kuva lainattu täältä.
2. kuva "mop", kuva lainattu täältä.
Myös tässä tapauksessa glitterkoristelu tarvitsee siistimistä, oli sitten kyse smile linesta, kynnen pinnasta tai sivuista/kärjestä. Taas edellisessä mainitut keinot sopivat siistimiseen.

Kolmas keino on tiputtaa glitterjauhetta kynnelle. Alustaksi kannattaa ottaa vaikka paperi, jolle ylimääräinen glitterjauhe glitterkoristelua tehdessä tippuu, jolloin ylimääräiset voi kaataa takaisin helposti purkkiin (ekologista ja siistiä eikö!). Tämä toimii parhaiten jos glitteriä haluaa koko kynnelle etenkin jos kyseessä on geelipohja eli kokonaan märkä pinta (dustia taatusti lentää myös muulle kynnelle eikä pelkästään kärkiin) tai jos käytössä on kynsilakka ja haluat kynsilakkaa käyttäen glitteriä vain tietyille alueille (kärjet tai kuviot). Kynsilakkaa käyttäessä lakkaa tuolloin kirkkaalla lakalla tai käyttämäsi glitterin värisellä lakalla alueet joihin glitterin haluat jäävän kiinni.Osittain ja vinosti glitteröity kynsi.
Muista viimeistellä kynsi lakalla jos olet käyttänyt glitteriä ilman geeliä.

Glitterjauhe on helppo kaataa takaisin purkkiin taitetun paperin avulla.

Kokonaan glitteröityjä kynsiä.
Oikeanpuoleisin, hieman isompi valkoinen glitter Tiimarista.

Nämä kiekolla olevat mallit oli tarkoitus julkaista eri postauksessa, mutta
tässä ne tulkoot. Kaikissa kynsissä glitteriä on siis käytetty vain tietyillä
alueilla, kärjissä tai kuviona.

Tässä glitteröinnissä on käytetty kahta eri glitterdustia.
Pohjalakan (upea Essence multidimension xxxl shine
59 Purple Diamond) kanssa on käytetty vaaleampaa violettia
glitterdustia
sekä tummempaa metallisen hohtoista glitterdustia.
(Pahoittelen huonoa kuvaa ja siistimätöntä kynttä/sormea.)

Isompia glittereitä voi asetella kynnelle sopivalla työkalulla, joita löytyy erilaisia kynsitarvikkeita myyvistä verkkokaupoista... Tähän voi myös käyttää mielikuvitusta.. jollei sopivaa löydy, voi käyttää vaikka sopivaa kynää. Mikä nyt vain itselle tuntuu näppärimmältä. Toki isompia glittereitä voi kiinnittää myös aiemmin mainituilla keinoilla, vaikka dippaamalla (kuvassa hieman huonosti tarttuneet, vaatii siis yleensä pari kerrosta):Tästä linkistä pääsee "Tee-se-itse glittergeeli" -postaukseen, jossa kirjoittelin (kuvineen päivineen) glitterjauheen sekoittamisesta geeliin. Suosittelen käyttämään selkeitä, voimakkaita sävyjä jos sekoittelet geeliin glitteriä; ihan vain sillä, että vaaleammilla dusteilla geelistä tulee helposti liian pliisu. Glittergeelin voi levittää koko kynnelle tai käyttämällä glittergeeliä vain esimerkiksi kärkiin glitterranskiksessa. Voisin myöhemmin tehdä vaikka erikseen postauksen liukuvärjäyksestä glitteriä/glittergeeliä käytten. Valmiita värikkäitä glittergeelejä verkkokaupoista toki löytyy, mutta jos varastoista vain löytyy glitterdusteja ja kirkasta geeliä, on tämä helppo keino taikoa itse nopeasti oma glittergeeli.

Olen huomannut (tilastoista) kyllä että moni on löytänyt tiensä tänne blogiin etsiessään infoa glitterdustin käytöstä, ja valitettavasti sitä ei sen erikoisemmin ole vielä blogistani löytynyt. Toivottavasti tästä oli iloa!


Tässä muutamia mielestäni hyviä Youtubesta bongattuja videoita, joita etsiskelin tämän postauksen yhteyteen:

Seuraavassa videossa on glitteriä käytetty geelin alla lakan kanssa kiinnitettynä, itse en näin tekisi koska en luottaisi yhtään geelin pysyvyyteen kun pohjalla on lakka (lisäksi lakan pitäisi olla viimeisen päälle kuiva, jottei geelin alle jää kosteutta). Itse unohtaisin lakkailut ja laittaisin dustin toisen tai kolmannen geelikerroksen päälle (teen yleensä 3 kerrosta rakennusgeelillä). Muutoin videosta voi saada vähän vinkkiä tuohon glitterin levittelyyn:Tässä videossa glitteriä on käytetty lakan kanssa:Glitterin dippailua geelin kanssa:

7 kommenttia:

Passion for Nails/Suvi kirjoitti...

Oi mikä ihana tuto! :) Mites oot tehnyt ton kiekon vihreen kynnen? Mä en oo meinaan onnistunut oikein glitterin "liukuvärjäyksessä"

Iisa kirjoitti...

Suuri kiitos! Itsekkin olen tilannut MiMaxilta glitterdusteja, mutta käyttö on jäänyt lähes nolliin kun levitystavat ovat olleet hukassa. Luulempa että tämän inspiroimana pääsevät minunkin glitterdustit vihdoin käyttöön :>

Anonyymi kirjoitti...

Tästä oli paljon apua!!! :) Ehkä tuo koristelu pikkuhiljaa alkais multakin luonnistumaan. Totesin kanssa että mielummin teen hilekoristelut lakan päälle kuin geeliin, kyllästyn niin nopeasti niin on helpompi vaihtaa sitä lakkaustakin kun ei laita hilettä geeliin :P

-Lara

Johanna kirjoitti...

Löysin sun blogis ihan sattumalta kun etsiin apuja glitterin käyttöön kun melkein epätoivo alkoi iskeä eli KIITOS :D
Paras keino tuntuu olevan glitterin käyttö läpinäkyvän lakan kanssa, sen jälkeen kun geelit on jo laitettu. Loppuu sotkeminen geelin sekaan kun se ei näköjään ainakaan multa onnistu ilman että glitterit leviää ympäriinsä! :)

Maryah kirjoitti...

Todella kiva kuulla että tästä postauksesta on ollut hyötyä! :)

Johanna: itse suosin kanssa tuota glitterdustin käyttöä kirkkaan lakan kanssa! :)

Anonyymi kirjoitti...

:) nää on aivan ihania kyvsiä.......voiku itsekkin osaisin tehdän samanlaisia ;)
KAUNIIIT KYNNET, HYVÄ MIELI!! :)

Maryah kirjoitti...

Anonyymi: Juurikin niin kuin sanoit; kauniit kynnet, hyvä mieli. :)

Glittereiden käyttö on varsin helppoa! Ja reeniä kehiin niin harjaantuu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...