Vinkkejä

Tässä erilaisia pikkuisia niksejä ja vinkkejä:


 • Kynsilakat säilyvät parhaiten viileässä; voit säilyttää niitä siis vaikka jääkaapissa.
 • Sukkahousuissa reikä eikä sinulle ole toisia? Laita reikäkohtaan kirkasta tai sukkahousujen väristä kynsilakkaa; lakka pysäyttää reiän leviämisen.

 • Onko kynsilakkapullosi korkki tiukassa? Pidä pulloa hetki kuuman veden alla; jollei pullo ole aivan jämähtänyt, sen pitäisi nyt aueta helpommin.

 • Onko kynsilakkasi jämähtänyt? Tipauta pulloon hieman kynsilakanpoistoainetta ja sekoita.

 • Ole luova: Kynsien koristelussa voit käyttää vaikka kauniita servettejä, höyheniä tai erilaisia askartelutarvikkeita. Mielikuvitus on vain rajana!

 • Älä leikkaa varpaankynsiä liian lyhyiksi ja reunoista täysin pyöreiksi; voit välttää tällä kynsien sisäänkasvamisen.

 • Oletko viherpeukalo? Jos möyryät kesällä kasvimaalla paljain käsin, levitä ennen kasvimaalle menoa käsiin käsienpesu- tai tiskiainetta. Kun mullankaivelun jälkeen peset kätesi, lähtee lika helpommin pois.

 • Itsepäiseen likaan ja väriin käsissä voi sitruunasta olla apua. Hiero sitruunaa tai sitruunankuoren sisäpintaa käsiisi ja pese.

 • Käyttäessäsi voimakkaita pesuaineita käytä hanskoja. Hanskojen käyttö voi muutenkin olla suositeltavaa perussiivouksessa, jopa tiskienpesussa.

 • A-, B-, C- ja E-vitamiinit, rauta, pii ja biotiini vahvistavat kynsiä

 • Liuskoittuvatko kynnet helposti? Käytä kynsien lyhentämiseen saksien sijaan laadukasta viilaa. Muista myös kosteutus, ravinteet ja käytä kynnenvahvistajaa.


Lisää vinkkejä tulossa!

Vinkkejä saa myös antaa.

2 kommenttia:

Eerika kirjoitti...

anteeks, mutta pakko kommentoida tota lakan ohentamista. Kynsilakkaa ei kannata ohentaa kynsilakanpoistoaineella. Siihen on ihan omat aineet, millä ohentaa. Kynsilakanpoistoaine on liuotinta, eikä se ole hyväksi lakan laadulle, saati, että pitää kynsillään päiviä kynsilakanpoistoainelakkaa.. Muuten kivoja vinkkejä! :)

Maryah kirjoitti...

eerika:

Omat ohennusaineethan kynsilakoille on ja kynsilakanpoistoaine ei ole paras mahdollinen ratkaisu (erit. esim. pikakuivattajille tai muuten nopeasti kuivuville), mutta tässä olenkin laittanut sen lähinnä kikkakolmosena sillä mielellä että jokaisella ei välttämättä ohentimia ole. Mielestäni on järjetöntä tuhlata rahoja ohennusaineeseen, jollei ole tarvetta ohentaa useampia lakkoja. Yhden, kahden lakan "pikakorjaukseen" passaa varsin hyvin.

Ohennukseenhan tuota poistoainetta ei tarvitse kuin ihan mitättömän määrän, ja itselläni on ainakin kynsilakanpoistoaineella ohennetut lakat pysyneet käyttökelpoisina. Kai tämä on lakka- ja lakanpoistoainekohtaista.

Ohennusaineissa ohentimena toimii samat liuottimet mitä kynsilakoissa, mutta nämäkin voivat vaihdella, joten myös kynsilakanohennusaineissa on eroja.

Kiitos kommentistasi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...