lauantai 3. elokuuta 2013

Lisää allergisointia...voi...ei!

Koin tuossa taannoin alkukesällä karvaan pettymyksen. Halusin vaihtaa kesäksi meikkivoiteen johonkin köykäisempään, ja hankin Maybellinen Dream Fresh BB-voiteen. Voide osoittautui alkuunsa iholla todella hyväksi ja sopi iholleni...siis mitä lookkiin tulee. Mutta mitäpä sitten kävi..?


Alkoi kutina.. joka paheni... ja paheni.. iho alkoi mennä näpylle ja "ruvelle". Koskaan ei ole mikään voide tällaista tehnyt ja en olisi osannut kuvitella että etenkään BB-voide tällaista tekisi. Mutta niinpä siinä kävi. Ja missä syy? Syynättyäni tuoteselostetta, löytyi sieltä tietenkin "acrylate". Siinäpä se. Tästä BB-voiteesta löytyi siis akrylaatteja.


Voide lähti eteenpäin, ja ihoa hoitelin hetken kortisonivoiteella jonka jälkeen iho palasi normaaliin kuntoonsa. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis. Saa siis vain olla tarkkana kuin porkkana vähän kaiken kanssa...

7 kommenttia:

Peltipensionaatti kirjoitti...

Karmeeta! Mulla on samannäköistä ihottumaa ja näppylää kasvoissa, joten pitääpä katsastaa omat purkit! Mites hiuslakat, pystytkö niitä käyttämään?

Lotta kirjoitti...

Mulla tulee kaikista bb voiteist kutinaa/kirvelyä kasvoihin mut ei sit kuitenkaan mitään näppylöitä ja oon kuullu et aika monella muullakin. Siks en enää käytä bb:tä.

Maria kirjoitti...

Ai kauheeta! Ite oon kyllä syynänny aina uusien tuotteiden tuoteselosteet juurikin todettujen allergioiden takia. BB voidetta en ole kertaakaan kokeillut, mutta hyvä tietää tämäkin. Pelottavaa että akrylaattia on pitänyt tunkea tämmöiseenkin tuotteeseen...

Maryah kirjoitti...

Joo hieman läpynä nenälle tuli tuo että BB-voiteesta löytyy moista! :O

Rosé: Hiuslakkoja oon pystynyt käyttään toistaiseksi, toki käytän lakkoja varsin vähäisessä määrin ja ei taida päästä iholle sellaista määrää että aiheuttaisi reaktiota... Aika näyttää iskeekö joku päivä allerginen reaktio lakoillekin.

Lavender Charlotte: Aika jännä.. Siis ikävä juttu tietysti! :( Mutta ei ole toistaiseksi omiin korviin kuulunut vielä että kellekään olisi tullut BB-voiteista mtn oireita, jännä siis kuulla että tapauksia on enemmänkin..

Maria: Ei kyllä joo ole oikein mun mielestä että nimenomaan BB-voiteesta tuommoista löytyy. Juu menee tässä itelläkin syyniin kaikki tuotteet. Ja nyt allergisoi silmämeikinpoistoainekin mulla, uskomatonta!

Maryah kirjoitti...

Ja hei kiitos kommenteista, hyvä kuulla muitten kokemuksia ja kantoja!

Maria kirjoitti...

Testattiinko sulla silloin myös Kloriihexidiini allergiatesteissä? Minulle kun tehtiin allergiatestit tuon kynsiallergian takia, niin löytyi myös tuo Kloorihexidiini (Chlorhexidine digluconate) joka oli reagoinut, ja sitä voi olla meikinpoistoaineissa. Ettei vaan olisi se joka silmämeikinpoistoaineessa aiheuttaa ongelmia!

Maryah kirjoitti...

Maria:
Mulle siis ei ole allergiatestejä tehty... Mutta ihan hyvä pointti, pitääpä tarkkailla selosteita. Tällä hetkellä käyttämäni silmämeikinpoistoaine ei aiheuta oireita..pitäisikin käydä tekemässä varmaan pientä vertailua sisällöstä. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...