lauantai 11. helmikuuta 2012

Värilliset piilolinssit testissä

Tuossa taannoin tartuin hyvään tarjoukseen Pharma Opticin värillisistä piilolinsseistä (kuukausilinssit) ja ruskeita silmiä niiden yleisyydestä huolimatta aina ihailleena halusin tietysti ruskeat. Tovi kului ja piilarit kolahtivat luukusta tällä viikolla. Mielenkiinnolla ihmettelin pakettia avatessani, että vallan vaaleat ovat ruskeiksi piilolinsseiksi. Tänään sitte kokeilin piilolinsseja, ensimmäistä kertaa ikinä. En käytä siis silmälaseja enkä sen puoleen ole tullut kokeilleeksi piilolinsseja, en edes värillisiä.


Hieman aluksi kauhistutti tökätä silmään sormella, mutta käytännössä se ei tuntunut juuri miltään. Linssit sai hyvin paikoilleen. Huomasin kuitenkin heti, että nämä piilolinssit ovat itselleni vääränkokoiset. Ensinnäkin linssit tuntuvat silmiini liian isoilta (omistan pienehköt silmät enkä sellaisia upeita Barbie-nukkesilmiä. *sigh*) ja linssit ns. valuvat paikoiltaan paljastaen oikean silmieni värikalvon värin mykiön alapuolelta. Tämän lisäksi värillinen alue on "sisäpuolelta" liian pieni ja oma väri näkyy siis mykiön ympäriltä jokatapauksessa vaikka linssit olisivatkin muutoin oikean kokoiset. Lisäksi silmät tuntuvat nyt väsyneiltä ja todella epämukavilta, ja näkökentässä huomaa että silmissä on "jotain". Kyse ei siis ole vain ns. "alun tottumattomuudesta" vaan nämä eivät itselleni olleet oikea vaihtoehto. Veikkaanpa että oikeankokoiset piilarit eivät tällaista tee.

Eli loppujen lopuksi väri oli liian vaalea ja koko väärä. Lopputulos kauempaa katsottuna on vaaleahko ruskea, mutta lähempää katsottuna todellisuus on toinen. Tämä johtuneekin siitä, että linssit ovat käsittääkseni siis värisävytetyt (joilla voi vahvistaa omien silmien väriä tai muuttaa sitä kevyesti) eivätkä opaakkilinssit joiden tarkoitus on peittää oman silmän väri kokonaan. Omat silmäni ovat ruskeanvihreät ja toinen silmäni onkin lähes puoliksi ruskea.


Vaihtaisin varmasti silmieni värin mielelläni pysyvästi ruskeaksi jos se olisi turvallisesti mahdollista (piilareilla en kuitenkaan jaksaisi joka päivä leikkiä). Mahdollista on (käsittääkseni ei kuitenkaan Euroopassa) silmien värin muuttaminen leikkauksella jossa silmään asetetaan värikalvo, mikä kuulostaa kyllä ihan järjettömältä. Toinen uusi tekniikkahan taas turvallisesti mahdollistaa laserilla silmien värin muutoksen pysyvästi siniseksi (iiriksen pinnalta poistetaan pigmentti), mutta minusta tuskin saisi sinisilmää, olen jotenkin "sielultani" enemminkin tumma.

Nyt saa kehua ja haukkua piilolinsseja ja jakaa omia kokemuksia ja ajatuksia!

6 kommenttia:

Alma / Cotton Candy Maker kirjoitti...

Hah, itsekin tein juuri ihan äsken piilaripostauksen! :D Mut kivaltahan noi näyttää sun silmissä, harmi jos ovat väärän kokoiset :(

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin olen vihreäsilmäinen ja ostin muutama kesä sitten myös rusket piilarit, koska halusin nähdä minkä näköinen olen ruskeasilmäisenä :D

Kävin ihan optikolla näöntarkastuksessa ja optikkomies neuvoi piilareiden laitossa ja poisotossa, joten sain omaan silmääni juuri sopivan kokoiset linssit.

Hyvinhän mä niillä pärjäsin, muutaman päivän! Yhtenä päivänä kun olin linssiä laittamassa, huomasin että prkl, linssihän on haljennut! enpä lähtenyt palauttamaan, koska innostus hävisi :D

Niniane kirjoitti...

Itse käytän piilareita oikeastaan viitenä päivänä viikossa. Haaveissa on kyllä käydä silmäleikkauksessa, että pääsen piilareista ja laseista samalla kokonaan eroon. Se on kyllä tosi tärkeää, että linssit istuu hyvin. Eli tilatessa kannattaa tietää kaarevuudet yms hyvin, niin saa semmoiset linssit, jotka ei tunnu ikävältä silmään. Mulle itsellenikin sopii vain tietyn merkin tietyt linssit. Sinänsä harmi, koska olisin halunnut semmoiset, joita voi pitää monta vuorokautta putkeen helposti silmissä, mutta ei ole oikein löytynyt istuvia. Nyt täytyy tyytyä noihin kuukausilinsseihin, jotka periaatteessa pitäis ottaa nukkuessa pois. Kyllä elämä helpottuis, jos vois olla vaikka 15-30 päivää samoilla linsseillä yötä päivää...

BabyJane kirjoitti...

Mulla on ollut lasit 11-vuotiaasta lähtien ja vasta nyt reilu 10 vuotta myöhemmin ajattelin edes kokeilla piilareita. Tosin nuo värilliset taidan jättää muille, nää mun sinivihreäharmaat-simmut ihan käypät välineet :D

Hauskalle nuo piilarit näyttivät, mutta tosiaan hiukan isot. Toivoisin ihan sun omista silmistä kuvaa, jotta väriä olisi voinut verrata :)

Nuo leikkaus-jutut kuulostaa pelottavilta. Mihin se ihminen ryhtyykään turhamaisuuden vuoksi. Minulle silmien väri ei kuitenkaan ole niin tärkeä asia, että leikkauksella lähtisin sitä muuttelemaan. Leikkauksiin kun aina liittyy ne riskit.

Maryah kirjoitti...

cottoncandy:
Joo, kävinkin kurkkimassa :P Ihan ok olis tuo pienikin sävyn muutos ollut kyllä (itsellä siis), mutta tosiaan väärän kokoset :(

HANI:
Oho, sullapas on jännästi käynyt. Ei kai tuo hajoilu ihan normaalia ole. :O Optikolle sitä kai itsekin pitäisi marssia kokeilemaan oma koko ja kaarevuus, mutta tämä oli tällainen kokeilu eikä nyt niin isoa vimmaa ole saada jatkuvaan käyttöön piilareita.

Niniane:
Hyvä että olet kuitenkin löytänyt itsellesi sopivan merkin että ei tarvitse ilman jäädä. :) Onhan siinä varmasti oma hommansa touhuta linssien kanssa joka päivä, mutta toisaalta, jos käytössä olisi normaalit silmälasit, saa niitäkin olla vähän väliä putsailemassa. Sitä ei tietysti muuten näin silmälaseja/piilareita tarvitsemattomana osaakaan ajatella kuinka helpolla sitä pääsee.. Mutta eiköhän se rillipäivä itsellekin koita, viimeistään keski-iässä kuten isän puolen suvulla :)

BabyJane:
Jäi tuo kuva luonnollisesta silmien sävystä ottamatta, postailinkin tuon tekstin piilarit päässä :D katsotaan josko ehtisin postaukseen sen vielä liittää.

Sepä noissa leikkauksissa onkin että isot riskit on ja kuitenkin pienen, kosmeettisen asian vuoksi. Vaan niitäkin löytyy jotka valmiita ovat ne riskit ottamaan. Itseäni ei saisi kyllä näön kanssa pelleilemään.

Unknown kirjoitti...

sulle kyllä sopii loistavasti ruskea :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...