perjantai 20. heinäkuuta 2012

Touhotusta

Olisikohan jo aika pistää blogitaukoa poikki.. :) Pahoittelut suuresti hiljaisuudesta lukijoille ja yhteistyökumppaneille. Iso mullistava muutos omassa elämässä, muutto, työt ja kaikenmoinen iso ja pieni stressi ovat verottaneet blogin pitämistä kuten myös hieman muitakin touhuja.

Hankin tuossa itselleni uuden kameran, joskaan mikään markkinoiden kuumin juttu se ei ole mutta halpa peruspokkari ja lähinnä hankin kyseisen pokkarin puhtaasti sen supermakron vuoksi; se on nimittäin täysin lukemieni kehujen arvoinen. Muutoin ei niin kummoinen vehje, mutta tarkoitus onkin hankkia rinnalle toinen pokkari. Kokeilla ennätin Fujifilmin FinePix xp50:ä, mutta palautukseen lähti (videolaatu on muuten kyseisellä kameralla todella todella kaunista) ja haikailenkin nyt hieman parempaa versiota xp150:ä (mm.vesitiivis 10 metriin, varustettu gps:llä ja hdr-kuvaus on vallan hyvä toiminto). Järkkäri jää tulevaisuuteen. Ja ensi viikolla on toivottavasti uusi puhelinkin alla..aikani tein vertailua ja harkintaa ja kaikesta huolimatta päädyin Samsungin Galaxy Noteen. Sitä odotellessa.

Olympus VR-310
Kuvat lainattu täältä...

... ja täältä.
MiMaxilta tupsahti viime viikolla (jollen nyt ihan täysin sekaisin ole viikoissa, sekin on täysin mahdollista) postissa tilaamani kuiturakennekynsitarpeiden täydennykset ja tässä pitäisikin vielä viikonlopun aikana taikoa uudet kynnet. Hieman hankaluutta on ollut tuon "kestävyyden" kanssa, nimittäin materiaali on nyt tahtonut halkeilla kynsillä.. liekö sitten olen tehnyt liian ohkaisen vahvistuksen vaiko elääkö kenties kynsi pohjalla niin paljon että aiheuttaa moisen. Kovin ohkaiset ja joustavat omat kynnet ovatkin aina olleet. Kynnet siis kuitenkin pysyvät paikallaan eivätkä irtoile. Toki työssä käytän käsiä joka päivä siinä määrin, että kynnet joutuvatkin koville. Seikka vaan harmittaa siinä mielessä, että haitta on kosmeettinen (toki myös haurastuttaa rakennekynnen rakennetta ja voi hajota helpommin) sillä säröt eivät ole erityisen silmää miellyttäviä, eli ihan naturellilookilla ei säröilyn jälkeen tee mieli olla. Katsotaan löytyykö ratkaisua vahvemmasta kerroksesta vaiko jostain muusta. Muutoin tosiaan ihan mukava tekniikka ja vieläkään ei ole allergisoinut.

9 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Munki pitäis ostaa joku kamera mutta 7 euorolla ei ehkä ihan mitään kameraa osteta :D tällähetkellä kuvaan kännykällä bloginkin kuvat ja sen kyllä huomaa laadussa...

Hannele Eronen kirjoitti...

Mullakin oli Olympuksen pokkari supermacrolla. Ihan paras! Sitten ostin järkkäriin macrolinssin, enkä oo enää pokkaria käyttäny =)

Maryah kirjoitti...

lode1: Perään kun lisäät nollan niin sitten saa peruspokkarin ;) Ja jos tiukilla on niin monesta paikasta löytyy osamaksuvaihtoehto. :)

hannele: Joo on kyllä aika mieletön se supermakro! Joskaan Olympuksen µ Though 3000:ssa jotenkin se ei tuntunut toimivan näin hyvin.. Ja tottahan se on että kyllä järkkäri hakkaa pokkarit aikalailla..

Anonyymi kirjoitti...

tuota kysäsen vaan että miten noita laattoja käytetään koska en oikeen oo tajunnu sitä hommaa? >w<

Nina kirjoitti...

Kirjoittelit aikaisemmin akrylaattiallergiasta. Minulla on nyt alkanut n. viikkon uusimpien akryylikynsien (ekat uusilla aineilla tehdyt) vähän saman kaltaisia oireita kuin sinulla, ja mietinkin voisiko johtua kynsistä.. Alkoivatko oireet sinulla heti? Ehtikö sinulla olla monetkin kynnet ennen oireita? Tuntuu hassulta, että olisin nyt yliherkistynyt, koska tosiaan, näiden kynsien laitosta on viikko, ja minulla on ollut kynnet, sekä geelillä että akryylilla, ennenkin..

Maryah kirjoitti...

Anonyymi:
Tarkoitat siis ilmeisesti leimasinlaattoja?
Leimauslakkaa (paksumpaa ja runsaspigmenttisempää kuin normaalit kynsilakat) levitetään laatassa olevan kuvion päälle ja scraperilla (metallireunainen työväline, tai myös esim. muovinen etukortti käy kanssa) pyyhkäistään ylimääräinen lakka pois. Lakkaa jää vain kuvioon, ja se siirretään kynnelle stamperin, leimasimen avulla; stamper painetaan kuvion päälle ja tämän jälkeen kynnelle. Näin lyhykäisesti tuo ajatus :)

Maryah kirjoitti...

Nina:
Itselläni ensimmäinen allerginen reaktio näiden kynsien teon jälkeen http://chezmaryahnails.blogspot.fi/2011/08/loppukesan-vihreytta.html

http://chezmaryahnails.blogspot.fi/2011/08/auts-geelikynsille-taukoa.html

Eli melkein hetimiten geelikynsien teon jälkeen. Tätä ennen olin kuitenkin käyttänyt geelikynsiä pidempään eikä minkään sortin oireita ollut ilmaantunut. Eli ihan yllättäen tuli. Kyse on siis selvästä herkistymisestä ajansaatossa.

Eli vaikka geeli/akryylikynnet olisivat olleet ennen oireettomat, voi allergia pamahtaa minä tahansa päivänä. :(

Anonyymi kirjoitti...

sie ku tiiät, nii kuinka kauan kynnet kuivuu 15W:n uunilla? mietin kynsiuunin ostoa ja mietin että pitiskö olla tehokkaampi ku tuo 15W?:)

Maryah kirjoitti...

Anonyymi:
Tämä riippuu hyvin pitkälti geelistä, yleensä geelien kovetusajat ovat 2-3 min. Valmistaja antaa yleensä suositusajan geelille. Henkilökohtaisesti 15W uunille lisäisin varmuuden vuoksi kovetusaikaa minuutilla.

Suosittelen hankkimaan 15W uunin sijaan suosiolla 36W uunin.

Pahoittelut myöhäisestä vastauksestani.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...