maanantai 25. helmikuuta 2013

Asiaa silkkikuitutekniikasta

Hieman siis asiaa silkkikuiturakennekynsistä, josta "tällä" viikolla lupailin vielä postata joskin tämä venähti hieman seuraavan viikon puolelle.

Cuccio Professional -merkkiset silkkikuitumateriaalit tilasin siis Ebayn kautta Briteistä viime vuoden puolella ja kokeiluun pääsivätkin. Heti ensimmäisenä pelkille tipeille, testatakseni miten materiaalit toimivat ja jääkö silkkikuitu kuinka näkymään.


Tämä yhdessä postauksessa jo vilahtanut kuva on Ebayn myyntikohteesta.

Luonnollisen värisillä sekä valkoisilla tipeillä on resiiniä vain yksi kerros (tämän huomaa valkoisten ja luonnonväristen tippien pinnan kiillottomuudessa), lilan värisillä läpinäkyvillä tipeillä puolestaan taas muistaakseni ainakin 2 kerrosta, ellei jopa 3. Mitään tippejä ei siis ole millään tavoilla viilailtu eikä viimeistelty, eli tippien päällä on pelkkä itseliimautuva silkkikuitu sekä resiiniä, joka kovetetaan aktivaattorispraylla.


Läpinäkyvällä tipillä kuidun erottaa, mutta kuten allaolevasta kuvasta huomaa, ei kuitu ole tipillä mitenkään häiritsevä.


Vertailun vuoksi silkkikuidullisten tippien lisäksi käsittelemättömät tipit. 


Silkkikuidun käsittely on mielestäni näppärämpää kuin lasikuidun, ja silkkikuitu ei jää näkymään samalla tavalla kuin lasikuitumateriaali. Ja lisäksi nopeampaa, sillä suoraan silkkikuidun päälle levitetään todella juokseva resiini (lähes kuin vettä), joka kovetetaan aktivaattorispraylla eli tällä tekniikalla ei todellakaan tarvitse olla järin huolissaan siitä tuleeko pinnasta tasainen, eikä huolehtia kynnen viilailuista vastaavasti kuin lasikuitutekniikan, akryylien tai geelikynsien kanssa.

Kuitenkin jos kynnellä käytetään tippiä, tulee tipin raja viilata huolellisesti tasaiseksi. Sauman voi halutessaan vahvistaa pienellä palalla lasikuitua sekä resiinillä ja aktivaattorispraylla, jonka jälkeen vasta käyttää silkkikuitua koko kynnelle. Ja koska silkkikuitutekniikka ei ole sieltä vahvimmasta päästä (vrt. geelit, akryylit) ja kynsistä tulee hyvin ohuet, kannattaa tippejä käyttäessä huolehtia että tipit ovat riittävän laadukkaita ja vahvoja; tippejä nimittäin löytyy moneen lähtöön ja ohuempien tippien ollessa kyseessä voi rakennettu kynsi helposti pettää. Myös tippiliimalla on iso rooli rakennekynnen kestävyydessä.

Silkkikuitu ei tosiaan yllä kestävyydellä akryylien, geelien eikä välttämättä lasikuidunkaan tasolle, mutta itselleni se on selvästi mieluisampi kuin lasikuitu. Silkkikuitutekniikka sopiikin erinomaisesti luonnonkynnen vahvistamiseen, sekä korjaamiseen jos kynsi halkeaa/repeää osittain. Lopputulos sekä luonnonkynnellä että tipin kanssa on hyvin ohut ja siten luonnollisen näköinen.

Näillä materiaaleilla on oma kohtuu voimakas tuoksunsa kynsiä tehdessä, erityisesti aktivaattorispraylla, joten ei ehkä sovi herkkänenäisimmille.Silkkikuituja olen siis ennättänyt myös itselleni kokeilla, mutta valitettavasti kuvamateriaali on jäänyt ottamatta. Kuvamateriaalia silkkikuitukynsistä tulee siis kun tässä taas sellaiset teen.

Kävi mielessäni myös se, että kuinka toimisi silkkikuitumateriaalien ja lasikuituliiman yhdistäminen; ainakin tuo käytössäni ollut lasikuituliima on sen verran paksumpaa tököttiä, että voisi sopivasti vahvistaa silkkikuitukynttä. Pitänee harkita kokeilua...

2 kommenttia:

Sissi kirjoitti...

Kiintoisaa! Onkohan tuo silkkinauha samaa, jota tilasin Mimaxista "kynnen korjausnauhana"? Ainakin näyttää ihan samalta mutta olen harmitellut, ettei siitä saa oikein tasaista millään, kuidut näkyvät lakan alta pahemmin kuin teepussipaikkauksessa.

Nyt aloin miettiä, pitäisikö tilata koko tuollainen setti. Mulla siis luonnonkynnet joiden korjailuun tarvitsisin *jotain*

Maryah kirjoitti...

Sissi:
Vaikuttaisi samanlaiselta, silkkinauhaahan tuokin on. Veikkaan että toimii paremmin liiman/resiinin kanssa joka varsinaiseen silkkikynsitekniikkaan oon tarkoitettu.

Oletko käyttänyt siis pelkän lakan kanssa? Varmasti toki jos kynnestä korjaa osan eikä käytä nauhaa koko kynnellä, erottuu kohta selvästi... Täytyneepä hieman tutkiskella tuon nauhan toimimista eri tavoilla käytettynä...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...