tiistai 24. toukokuuta 2011

Väriä pintaan

Tuumasin tuossa että olisi kiva saada hieman väriä iholle, hieman sitä löytyykin kun vajaa 2kk sitten käytiin Fuerteventurassa. Ajattelin ensi viikolla toisella suunnalla käydessä kipaista pari kertaa solkussa jos suinkin ehdin. En aio tänäkään kesänä yrittää olla papu, vaikka se kauniilta näyttääkin järkevissä rajoissa. En oikeastaan ikinä ole ruskettunut kunnolla, ja toisaalta hyvä niin. Kevyen rusketuksen olen onnistunut saamaan, mutta aina tulleista rajoista en kyllä innostu yhtään.

Pari kertaa olen onnistunut palamaan pahasti, ihan puhtaasti vahingon kautta enkä itseni käristämishakuisuuden vuoksi. Ensimmäinen kerta Malediiveilla 2008, toinen kerta toissakesänä kotirapulla lehtiä lueskellessani. Vain kaksi kertaa riitti jättämään jälkensä. Tässä toisen kerran "kauniit" palorajat jotka olisin mielelläni jättänyt saamatta:

Nopeasti se käy, huomaamatta. Palaminen nimittäin.
En suosittele.
Kaapista löytyy nyt suojakerrointa 10, 15 ja 30 ja betakaroteenikuuri on aluillaan.

Väri on tervetullutta, ja luulenpa että hieman tulee väriä napattua purkistakin. Tykästynyt  olen kovasti Doven kevyesti ja asteittain ihoa ruskettavaan kosteusvoiteeseen (Summer Glow), jolla en ole onnistunut saamaan rumia länttejä tai jälkiä vaan tasaisen kevyen sävyn (kuitenkin voiteen tulee antaa imeytyä kunnolla ja välttää ihon kastelua ja hikoilua levityksen jälkeen). Dove ei ole ollut kovin runsaasti käytössä kropalla, mutta kasvoille sitä on tullut käytettyä useammin. Summer Glow antaa kauniin kevyen ja terveen sävyn ilman että iho näyttää oranssilta.

Dove Summer Glow.
Kuva lainattu täältä.

Aiemmin Yves Rocher -postauksessa mainitsin paketissa extrana tulleen itseruskettavan kasvoille ja vartalolle, johon nyt tykästyin käytettyäni sitä kasvoille pari kertaa. Jos värin hankkii purkista, saa se mielestäni tulla pikkuhiljaa, sillä reilusti kerralla ihon sävyä muuttavat itseruskettavat läjäyttävät helposti kerralla rajun värin, jota ei heti saakaan pois, ja entistä kamalampaa se on, jos onnistuu saamaan läikkiä tai muita jälkiä. Yves Rocherin itseruskettavista ja ruskettavista kosteusvoiteista on kirjoiteltu Girly Rituals ja Karkkipäivä -blogeissa. Käykääpä kurkkaamassa jos ko. tuotteet kiinostavat.

Muistakaa naiset (ja miehet) pitää järki kädessä rusketuksen haussa kesällä (ja muulloinkin) auringonoton kanssa ja suojatkaa ihonne. Ihon vanheneminen ja pahemmassa tapauksessa melanooma (joka leviää äkäisesti myös muualle) eivät naurata. Syöpä on piru, jonka kanssa taistelu on tuskallista sairaalle itselleen ja lähipiirille. Perhepiirissämme syöpä valitettavasti on vieraillut ja vienytkin. Isäni ja tätini ovat päihittäneet syövän, mutta se on vienyt pois muita. Perhepiiristämme on menehtynyt (eivät verisukua minulle) 1,5 vuoden sisään kaksi sisukasta miestä, joista toisen vei aivokasvain, ja toisen melanoomasta alkanut, aivoihin ja sisäelimiin levinnyt syöpä. Se pistää miettimään. Elämä, ja olennaisesti terveydellemme tärkeä iho, ovat arvokas lahja. Pidetään niistä huolta!

Seuraava video on hyvä muistutus ihostamme huolehtimisesta (ei sisällä mitään kamalaa kuvamateriaalia)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ASIAA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...