keskiviikko 10. elokuuta 2011

Auts! Geelikynsille taukoa!

Eilen iski jotain ihan kummaa sormiini. Oikean käden etusormen reuna oli pari päivää kipeää, ajattelin että no ei siinä varmaan mitään sen kummempaa. Tuskin olikaan. Eilen kuitenkin pamahti molempiin käsiini, pelkästään sormiin, ja ennenkaikkea kynsien ympärille pikkiriikkisiä rakkoja, jotka puhkaisun ja desinfioinnin jälkeen turposivat entisestään.

Myöhemmin illasta/yöstä huomasin yhden kynnenalusen turvonneen hullunlailla... Nestettä oli kertynyt, ja iho meni aivan pehmeäksi hötöksi ja vaikutti siltä että myös oman kynnen kärki oli kuin hävinnyt johonkin (kasvua oli geelin alla eli tiedän siinä olleen omaakin kynttä näkyvissä). Tänä aamuna samaa riesaa oli havaittavissa muissa kynnenalusissa pahemmin kuin eilisiltana, ja nyt myös toisen käden yhdessä sormessa vastaavasti kuin eilen tuossa yhdessä. Nyt lähes jokaisen kynnen aluset ovat rakoilla, turvonneet ja pehmenneet, odotan mielenkiinnolla (ja kivulla) mitä tässä käy. Vasemman käden peukalo on ainoa, joka toistaiseksi on moitteettomassa kunnossa. Lääkäriin ehkä pitäisi mennä näyttämään. Lieneekö kyseessä ärsyyntyminen geeleille tai uv-valolle, herkistyminen pesuaineille (läträsin ilman hanskoja koko eilispäivän kaikilla mahdollisilla kodin puhdistusaineilla aina pyykkien tahranpoistoista vessan ja lattioiden pesuun), pöpöistä, viruksesta, stressistä.... mistä?

Lakat ja geelikynnet kuitenkin poistin (viilaamalla), eilisiltana vain tuosta pahimmasta, mutta tänään lopuista. Mitään vikaa kynsissä ei kuitenkaan ollut. Lakkaa oli pakko saada kynnenkovettajan lisäksi kynsiin, mutta ihan tyngäthän nuo nyt ovat. Ja sormenpäät todella arat. Sinkkivoidetta tuli kokeiltua, yhtä tyhjän kanssa taisi olla. Nyt olen lätrännyt desinfiointiainetta ja koittanut pitää kädet ja erityisesti kynsien ympärykset kuvina. Ikinä tuommoista ei ole käynyt joten olen vähän Ö Aapisen kannessa tämän kanssa. Ehkäpä tuo selviää. Toivottavasti ennen ensi viikon reissua, kiva olisi kun saisi nätit kynnet reissuun. Mitään tarttuvaa tuo ei kuitenkaan näytä olevan.

En ehkä halua kynsistäni kuvaa juuri jakaa sillä sormet ovat kammottavassa kunnossa, mutta näillä lakoilla läträsin geelien poiston jälkeen (Tuo Chanel 505 look-a-like -lakka löytyy tästä aiemmasta postauksesta: Almost Chanel but not):

Déesse - Nail Hardener
Essence multi dimension xxxl shine - 66 Most Wanted (se Chanel 505 look-a-like)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harvat geelit aiheiheuttaa allergiaa, oisitko voinut herkistyä liimalle? se jos joku hoi herkistymisen myötä aiheuttaa tuollaista :)

Maryah kirjoitti...

Anonyymi:
Sekin kävi mielessä, mutta kun tuo "ihottuma" puhkesi, oli kynsissä ollut pelkät geelit pidempään. Nyt vasta noiden geelien poiston jälkeen pitkästä aikaa käytin tippejä liiman kera. Alkoi uudestaan tuossa kun oli parantumassa, mutta homeopaattisella aineella ja allergialääkkeillä taas näyttänyt alkaneen mennä ohi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...