torstai 5. tammikuuta 2012

Euro-line geelit NDED:stä

Eilen pistin tilaukseen  Nail Design Euro Discountista (NDED) Euro-Line -geelisetin, josta eräs anonyymi lukija kommentoi ja NDED:n sivuillakin kerrottiin että allergisellekin passaa. Odotan mielenkiinnolla. 54€ tuli koko setille hintaa postareineen (DHL). Eli ei kauhean kirpaiseva tuommoisesta setistä.


Kuva lainattu täältä.

Tämä olikin ensimmäinen kerta kun tein tilauksen NDED:iin, saapa nähdä kuinka kauan kestää että geelit saapuvat. Maksu kävi näppärästi PayPalilla.

Ja sitten jotain kummastusta... Rakennekynsiähän minulla ei ole ollut kuukausiin, mutta tässä viikon sisään on sormieni iho jännästi kutissut ja yhtenä päivänä alkoi nostaa samanlaisia "rakkoja" kuin tuossa reaktiossa jonka sain geeleistä. Kortisonivoide tähän kuitenkin on taas tuntunut auttavan. Eli lieneekö sitten tuo allergia jäänyt krooniseksi sillä tavoin että saattaa ilmoitella olemassaolostaan vaikka geeleille ei olisi altistunutkaan. Onko tämmöistä ilmennyt muilla geeleille (akrylaateille) allergisoituneilla, että noita oireita tulee muulloinkin... tai vaikka muiden allergioiden kanssa käynyt vastaavasti?

8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voihan olla että, jokin aineosa geeleissä aiheutti tuon reaktion, johon samaan olet saattanut törmät nyt jossain muussa yhteydessä. Itselläni pesuaineet aiheuttavat reaktiota ja lisäksi joidenkin uusien vaatteiden käsittely/väriaineet joten minun täytyy ne pestä ennenkäyttöä.

lottis kirjoitti...

Mulla kun on tossa sormessa se pieni ihottumaläiskä, niin se saattaa kanssa yhtäkkiä ruveta oireileen. Oon vaan miettinyt, että oireileekohan se nykyään kaikesta mille oon allerginen, koska kun käyn hoitamassa paria koiraa (joille oon oikeesti allerginen :D) niin sillon se saattaa kutista vähän o.o en mä tiiä..

Anonyymi kirjoitti...

Mulla ei ole allergioita mutta itse tilailen paljon nded:ta tavaraa ja saapuvat sieltä nopeasti, n. neljä päivää niin paketti on ovella :)
Kivat sivut sinulla muuten ja mukavaa lukea kun usein päivittelet :)

Maryah kirjoitti...

Birta:
No sekin... Tuskin akrylaattia, mutta voihan se olla jotain muutakin ainetta joka ihon saa suuttumaan. Joo nuo käsittelyaineet on vähän ilkeitä vaatteissa ja muissa tekstiileissä. Huomattu on että ainakin petivaatteet on pakko pestä aina ennen käyttöä.

lottis:
Aika jännä tuo kyllä. Mutta miksipä ei!
Löysin juurikin tällaista tekstiä netistä ristiallergiasta: "Allergikko voi olla allerginen monille päällisin puolin täysin erilaisille asioille, joissa on kuitenkin samantapaisia ainesosia. Kyseessä on tällöin ristiallergia. Samasta syystä puhutaan ”ristireagoinnista” – allergikko saa allergiaoireita eri aineista.

Ristiallergian saa tavallaan ”kaupan päälle” allergiaan sairastuessaan. Ympäristössämme on paljon aineita, jotka muistuttavat toisiaan. Esimerkiksi mansikan sisältämä valkuaisaine muistuttaa koivun siitepölyn valkuaisainetta. Siksi ristiallergia voi syntyä kahden päällisin puolin täysin toisistaan riippumattoman asian välille."

HUI!

Anonyymi:
No se on sitten nopeaa toimintaa, saapa nähdä jos tulevat kotiin jo ensi viikolla. Sitten pääseekin taas kokeilemaan josko pystyisi geelikynsiä taas pitämään.
Ja kiitos. :)

Anonyymi kirjoitti...

Älä ole yhtä tyhmä kuin minä, joka kärsin 2 kuukautta allergiasta ennen kuin menin lääkäriin. Siinä vaiheessa molempien käsieni sormet pikkurillejä lukuunottamatta, sekä sormien välit ja osittain kämmenet olivat yhtä märkivää haavaumaa. Nyt paranemisvaiheessa ehkä sen näköiset kuin sinulla pahimmillaan :(

Ja kaikki tämä geeleistä. Olen käyttänyt proffan ja harmonyn sekä cnd geelejä+lakkoja, eli laadukkaat merkit kyseesä. Oma oireiluni alkoi myös melko lievänä, mutta jossain vaiheessa se "räjähti" päälle vaikken ollut tehnyt kynsiä melkein kuukauteen.

Viikko sitten menin lääkäriin ja hän sanoi ettei ole koskaan nähnyt sellaisia käsiä aikaisemmin (oli jo keski-ikäinen). Nyt siis viikko takana kortisonia sisäisesti ja ulkoisesti sekä antibioottikuuri. Lääkäri sanoi, että käsi-infektiot pyrkivät kroonistumaan ja ruokkivat itse itseään vaikkei allergeenin kanssa olisi tekemisissäkään.

Nyt mietinkin uskallanko enää millään aineella tehdä. Ikävä juttu, jos en voi, mutta vielä ikävämpää olla "kädetön". Eli jos saat noita kutisevia ihottumia niin lääkäriin vaan ja kunnon tropit jotka katkaisevat kierteen.

Maryah kirjoitti...

Anonyymi:

Uskoni geelien käytön mahdollisuuteen onkin enää siellä 1%:ssa, ajattelinkin että CND:N Brisan voisin myöhemmin käydä jossain kynsistudiolla kokeilemassa yhdelle tai max. kahdelle kynnelle ihan vain nähdäkseni onko siinä pienintäkään toivoa. Tämäkin jää hyvin suureen harkintaan.

Tuo riesa on kyllä itse piru. Minulla terveyskeskuslääkäri (keski-ikäinen mies) jonka pakeilla oireiden ensimmäistä kertaa ilmaannuttua kävin, ei edes ottanut asiaa vakavasti vaan määräsi minulle Daktakortia ja lähetti pois. Lääkäriin pääsen todella marssimaan vasta muuton jälkeen (nyt kahden paikkakunnan välissä jumissa). Toisaalta, tämä allerginen reaktio ei ole vielä ilmaantunut ilman geelejä.

Hieman tämä asia pelottaa myös siltä kannalta, että hampaisiin tehtävissä muovipaikoissahan on kanssa akrylaattia. Jos tilanne tulisi että hampaita tarvitsisi paikata, mitäs sitten...

Kiitoksia ERITTÄIN PALJON tästä kommentistasi! Mielestäni tämä asia pitäisi saada ihmisten tietoisuuteen paremmin, sillä moni ei tämmöisen allergian olemassaolosta ole edes kuullutkaan. Hienoa että sinun kohdallasi lääkäri on ottanut asian vakavasti!

Maryah kirjoitti...

Ja vielä Anonyymi.... Toiton suuresti että tuo sinun allerginen oireilusi tuosta paranee! Kuulostaa todella pahalta. :(

Unknown kirjoitti...

Meillä on koulussa yhdellä opettajalla akrylaattiallergia enkä suosittele kovin paljon testailemaan. Saattaa alkaa aiheuttaa ongelmia kynsilakkojen kanssa ja jopa kosmetiikkatuotteiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...